VAGA GENERAL 18 D’OCTUBRE 2019

Des d’ADAN ADVOCATS els informem que per aquest divendres dia  18 d’octubre de 2019, de 00.00 hores a 24.00 hores hi ha prevista una vaga general a Catalunya formulada pel sindicat INTERSINDICAL-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya, i que afecta tots els treballadors i treballadores dels centres de treball a Catalunya.

 

En el moment d’emissió de la present circular, la convocatòria de vaga es troba plenament vigent, tot i que de moment encara no s’hagi publicat definitivament l’Ordre TSF en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Us adjuntem a continuació l’enllaç de l’ORDRE TSF dictada pel Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, per la qual es garanteixen els serveis essencials que s’han de prestar a la Comunitat Autònoma de Catalunya durant la convocatòria de vaga general convocada per al dia 18 d’octubre de 2019.

 

https://www.intersindical-csc.cat/nova_prova/wp-content/uploads/2019/10/edicte.pdf

 

En el moment en que es publiqui l’Ordre anterior en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, els hi farem arribar l’enllaç.

 

Per tant, durant tota la jornada del divendres dia 18 d’octubre de 2019, qualsevol treballador/ra que presti serveis a Catalunya, té dret a adherir-se a la vaga formalment i legalment convocada.

 

Davant aquesta convocatòria cal que tingueu present:

 

  • El contracte de treball del treballador/ra que vulgui adherir-se a la vaga es trobarà temporalment suspès durant el dia 18 d’octubre de 2019 i l’empresa pot deduir del full de salari mensual la quantitat corresponent a aquest dia. En cap cas es podrà computar com a falta d’assistència. Així mateix, els recomanem que sol·licitin una notificació per escrit per part d’aquells treballadors/res que desitgin fer seguiment de la vaga a efectes acreditatius, tot i això el treballador no està obligat a avisar de que s’acull al dret de vaga.

 

  • El dret a la vaga és individual i voluntari. Per tant, l’empresa ha de respectar la voluntat tant del treballador/ra que es suma a la convocatòria de vaga com del que decideix anar a treballar.

 

  • Si l’empresa opta pel tancament del centre de treball perquè vol adherir-se a la convocatòria, o per qualsevol altre motiu, no podrà aplicar cap tipus de descompte salarial ni repercussió a nivell de Seguretat Social al treballador/ra.

 

Per qualsevol altra informació o qüestió no dubtin en posar-se en contacte amb nosaltres.