CONVOCATÒRIA VAGA GENERAL A CATALUNYA 21 DE FEBRER DE 2019

Des d’ADAN ADVOCATS els informem del següent respecte a la convocatòria de vaga general a Catalunya presentada pel sindicat INTERSINDICAL-CSC per tot el dijous dia  21 de febrer de 2019.

En el moment d’emissió de la present circular, la convocatòria de vaga es troba plenament vigent, tot i que de moment encara no s’hagi publicat l’Ordre per la que es garanteixen els serveis essencials al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , si que ens consta la seva emissió pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies . Per tant, durant tota la jornada de dijous, dia 21 de febrer de 2019, qualsevol treballador que presti serveis a Catalunya, té dret a secundar la vaga formalment i legalment convocada.

Com en qualsevol altra vaga, el contracte de treball es troba temporalment suspès i l’empresa pot deduir del full de salari mensual la quantitat corresponent al dia en que el treballador s’absentés per motiu de la vaga. En cap cas es podrà computar com a falta d’assistència. Així mateix, els recomanem que sol·licitin una notificació per escrit per part d’aquells treballadors que desitgin fer seguiment de la vaga a efectes acreditatius.

 En aquest enllaç poden consultar la Ordre  TSF/31/2019, de 18 de febrer, publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Per qualsevol altra informació o qüestió no dubtin en posar-se en contacte amb nosaltres.